Logo
Please select your language

Courtesy of Francesca Inverarity
Hair&Nails

Zašto je barokni bob frizura koja će dominirati ovo leto

Tvoja opsednutost bobom možda neće zahtevati ni šišanje.

HANNAH COATES

March 1, 2024

Tvoja sledeća opsednutost bob frizurom? Ako je internet nešto po čemu sudimo, to će biti barokni bob, čije su pretrage na Guglu porasle za 1000 posto poslednjih meseci. Iako je lako razumeti privlačnost francuskog boba, ili čak “kratkog boba”, barokni stil zahteva malo više objašnjenja.

Prema frizerki Francesci Inverarity, “barokni bob je zapravo do toga kako sušite kosu fenom. To je jednostavan, ali strukturiran kroj koji je oblikovan u voluminozne talase.” Generalno, look nalaže da se kosa bude tačno iznad ramena i da ima duže, labavije slojeve koji omogućavaju veću svestranost u stilizovanju – Zendaya je odličan primer. “To odiše glamurom i sofisticiranošću”, kaže Inverarity. “Zapravo, to je klasični bob oblik, koji crpi inspiraciju iz bezvremenskih holivudskih ikona kao što su Marilyn Monroe i Rita Hayworth.”

Svakako odgovara sveobuhvatnoj temi frizure 2024.: pomak prema uglađenijoj, luksuznijoj kosi, za razliku od prošlogodišnjeg fokusa na neurednije. Ovo je kosa koja izgleda “stilizovano”, ali opet slobodno. “Manje neuređene teksture, punija, živahnija i seksipilnija kosa”, slaže se Inverarity.

BEVERLY HILLS, KALIFORNIJA - 27. MARTA: Laura Harrier prisustvuje Oscar partyju Vanity Faira 2022. koju vodi Radhika Jones u Wallis Annenberg Centru za scensku umetnosti 27. marta 2022. u Beverly Hillsu, Kalifornija. (Foto Arturo Holmes/FilmMagic)

Getty lmages

Sjajna je in-between frizura – središnja tačka za one koji imaju kraći bob ili jednostavan način za one sa dužom kosom da skrate bez previše drastične promene – barokni bob “nadopunjuje sve oblike lica i teksture kose” , a budući da je to više stilski trend, svatko može da dobije taj izgled ako već ima bob. Posebno je dobar stil koji treba isprobati ako imate tanku kosu. “To ovim tipovima kose daje volumen i dimenziju”, kaže Inverarity. “Ali takođe se može praktikovati na gušćoj ili kovrdžavoj kosi – samo je treba pravilno oblikovati.”

Dakle, kako to stilizovati? Pre svega, pojačajte volumen pomoću pravih formula – poput John Frieda Luxurious Volume Root Boostera. Inverarity preporučuje sušenje kose dok ne bude 90 posto suva. “Zatim, sa fenom za kosu i mekom okruglom četkom[Inverarity voli Evo Spike 38 Nylon Pin Bristle Radial četku] , podignite kosu prema gore kako biste stvorili maksimalan volumen.” Voluminozni korijen je must.

Zendaya

@zendaya

Kako biste postigli taj luksuzni bouncy stil, koristite vruću četku ili stilizator kao što je BaByliss Flawless Volume Hot Air Styler ili Dyson Airwrap koji bi mogao da bude vaš novi najbolji prijatelj. “Završite tako što ćete okrenuti kosu naopako, iščetkajte kosu, zatim poprskajte sprejom za teksturu za finiš visokog sjaja i volumena i za još više punoće”, kaže ona.

Ako imate prirodno kovrdžavu ili talasastu kosu, svakako nanesite hidratantnu kremu za kovrsže za povećanje sjaja na vlažnu kosu kako biste “pojačali talase, zajedno sa penom za stvaranje volumena i ono najvažnije, punoće”, kaže Inverarity. Nakon toga, nežno osušite kosu koristeći difuzer.

Nakon što postignete sjajni i bouncy završetak, možete se poigrati sa razdeljkom. Jedan od najlakših načina za stvaranje volumena na višem nivou je prebacivanje razdeljka na stranu – to je jednostavno, besplatno i može potpuno transformirati vaš izgled. Takođe možete dodati accessories. “Volim uvijače za kosu i trake ukrašene draguljima kao jednostavan način da se kosa stilizuje”, kaže Inverarity.

Preuzeto sa vogue.co.uk

Gisou Honey lnfued ulje za kosu

VOGUE RECOMMENDS