Logo
Please select your language

Photo: CPHFW Press
Street Style

Visoki škornji za pomlad? Seveda, našli pa smo tudi 4 ulične kombinacije za modni navdih

Tina Lončar

February 29, 2024

Čeprav so visoki škornji stilski simbol zime in pozne jeseni in bi ta vodnik po uličnem slogu lahko začeli z besedami »Boots for spring? Groundbreaking!«, so brez ironije lahko zelo praktični (in stylish!) tudi v prvih tednih pomladi.

Potem ko se zima počasi umirja, a so jutra in večeri še vedno presenetljivo hladni, je pravi čas, da se poigrate s kombinacijami, ki vključujejo visoke škornje. Ključna beseda v tej stilski igri je “plasti” in pravilo kombiniranja daljših kosov, kot so plašči in trenč plašči, s krajšimi, kot so mini krila in kratke hlače. Da bi zapolnili naš moodboard, preden uradno vstopimo v “prehodno sezono”, smo navdih iskali na ulicah Kopenhagna in Milana. Delajte si zapiske!

VISOKI ŠKORNJI + MIDI KRILO + USNJENA JAKNA

Prva v nizu navdihujočih kombinacij je tista, ki bi jo zlahka uvrstili v domeno klasike, saj zvesto sledi pravilu proporcev. Visoki škornji v kombinaciji s krilom ali obleko midi kroja ne motijo ​​silhuete (kot bi to storili ravni nizki čevlji ali gležnjarji), kratka usnjena jakna pa stajlingu da piko na i . Pridih drugačnosti daje kombinacija rjave in nebesno modre, ki je hkrati nepričakovana in elegantna.

Photo: Acielle/Style Du Monde

VISOKI ŠKORNJI + MINI KRILO + SRAJCA + DOLG PLAŠČ

Mini krilo v kombinaciji z visokimi škornji je preizkušen outfit, še posebej zanimivo pa bo videti, če ga zaokroži popoln kontrast – dolg plašč, sproščena bela srajca in nekateri elementi, ki smo si jih »izposodili« iz njegove omare, kot je kravata.

Photo: CPHFW Press

VISOKI ŠKORNJI + SUPER KRATKE HLAČE + NAJLONKE

Kontroverzni trend brez hlač in super kratke kratke hlače so aktualni tudi to sezono, za nekaj najbolj drznih stajlingov pa boste poskrbeli z visokimi škornji in seveda hlačnimi nogavicami. Učinek je podoben, kot če jih nosite v paru z mini krilom, v obeh primerih pa kombinacijo lahko dopolnite z usnjeno jakno, oversized jakno ali kraljem klasike – trenč plaščem. Za piko na i, kot to počnejo Skandinavke , ne pozabite na vpadljive modne dodatke.

Photo: Acielle/Style Du Monde

VSE V ISTI BARVI (NE, NI POTREBNO DA JE BELA.)

Monokromatski outfiti vedno delujejo vizualno zanimivo in sveže, še posebej, če je stajling enake barve od glave do pet, vključno s čevlji in drugimi modnimi dodatki, kot so torba, kapa ali šal. Čeprav ni obvezno, bo ta učinek verjetno najlažje doseči s črno, bež ali belo barvo. Mi, zaradi pomladi, navijamo za svetlejše.

Photo: Phil Oh