Logo
Please select your language

Eddy Chen / HBO
Film & Tv

Pet filmov z Jacobom Elordijem, ki si jih je treba ogledati v letu 2024.

Najboljši filmi z Jacobom Elordijem šele prihajajo, kar daje tehten razlog za domnevo, da bo mlad avstralski igralec nedvomno eden ključnih igralcev v kinematografiji leta 2024.

Vogue Adria

February 23, 2024

Če še niste seznanjeni z avstralskim igralcem, ste lahko prepričani, da ga boste spoznali v nekaj mesecih, glede na njegov impresiven filmski rekord.

Hitro je postal zvezda zahvaljujoč vlogi Natea Jacobsa, strupenega fanta lika Maddy, v priljubljeni najstniški dramski seriji Euphoria. Našo pozornost je pritegnil tudi kot Noah Flynn v najstniški trilogiji The Kissing Booth, ki jo predvajajo od leta 2018 na Netflixu. 26-letni igralec, rojen v Brisbanu, zdaj dominira na velikih platnih kot eden največjih filmskih talentov, po stopinjah Timothéeja Chalameta, Paula Mescala, Austina Butlerja, Jeremyja Allena Whitea in Josha O’Connorja.

Po sodelovanju z Ano de Armas in Benom Affleckom v psihološkem trilerju Deepwater (2019) se njegov seznam celovečercev še povečuje, letos pa ga bomo imeli priložnost videti v še več naslovih ob Priscilli Sofie Coppole, v kateri je upodablja vlogo Elvisa Presleyja. Tukaj je pregled petih celovečernih filmov, v katerih si lahko ogledate Jacoba Elordija letos.

Saltburn, Emerald Fennell

Po njenem režiserskem prvencu v z oskarjem nagrajeni Promising Young Woman se je Emerald Fennell vrnila na velika platna s filmom Saltburn, ki ga je režirala, napisala in producirala. Z angažiranjem nadarjenega mladega zvezdnika Jacoba Elordija ter Rosamund Pike in Barryja Keoghana se je britanska filmska ustvarjalka odločila povedati zgodbo o obsedenosti, privilegijih in poželenju znotraj velike angleške aristokratske družine v 2000-ih. Emerald Fennell je v pravem položaju, da pove tako zgodbo, saj je njen oče britanski oblikovalec nakita Theo Fennell, “redni obiskovalec zabav visoke družbe”, kot je zapisal v svoji avtobiografiji. Saltburn je na voljo za streaming.

Priscilla Sofie Coppole V novem filmu Sofie Coppole Priscilla, prirejenem po spominih kraljeve slavne žene iz leta 1985, Jacob Elordi prevzame vlogo Elvisa Presleyja le nekaj mesecev po nastopu Austina Butlerja. Ob ameriški igralki Cailee Spaeny igra manipulativno zvezdo, ki želi nadzorovati svojo ženo vse do najmanjših podrobnosti. Prisili jo, da si pobarva lase na črno in nanese več ličil za oči, poleg tega pa ji narekuje, kaj naj obleče (žive barve, brez potiskov in brez rjave barve, saj ga to spominja na čas, ko je bil v vojski). Priscilla bo v kinematografih prišla 3. januarja 2024.

Saltburn still. Photo: Amazon Prive Video Courtesy Everett Collection

Priscilla, Sofia Coppola

V novem filmu Sofie Coppole Priscilla, posnetem po memoarih iz leta 1985 , slavne žene kralja rock n’ rolla, Jacob Elordi, prevzame vlogo Elvisa Presleyja, le dve leti po tem, ko je isto vlogo odigral Austin Butler. Ob ameriški igralki Cailee Spaeny je odigral manipulativno zvezdo, ki skuša svojo ženo nadzorovati do najmanjše podrobnosti. Prisili jo, da si pobarva lase na črno, nanese več ličil za oči in ji narekuje, kaj naj obleče (svetle barve, brez vzorcev in brez rjave barve, ker ga spominja na čas, ko je bil v vojski).

 A24 Ken Woroner Courtesy Everett Collection

Elvis. Photo: A24 Ken Woroner / Courtesy Everett Collection

The Sweat East, Sean Price Williams

Režijski prvenec Seana Pricea Williamsa, prikazan na filmskem festivalu v Cannesu, spremlja najstnico, ki pobegne s šolskega izleta. Mlada Lilian se na svojem potovanju sreča s celotnim spektrom sodobnega ameriškega radikalizma. Toda nekatera srečanja nanjo pustijo močnejši vtis kot druga, še posebej, če določeni ljudje pristanejo na to, da jo bodo zaščitili. Jacob Elordi se pridruži mladima igralkama, Talii Ryder, ki jo morate videti, in čudoviti Ayo Edebiri (ki jo gledamo v nagrajeni seriji The Bear in komediji Bottoms).

Utopia / Courtesy Everett Collection

He Went That Way, Jeffrey Darling

Film Jeffreyja Darlinga He Went That Way, ki je bil prikazan junija na filmskem festivalu Tribeca v New Yorku, prikazuje Jacoba Elordija kot Larryja Leeja Ranesa, 19-letnega serijskega morilca. Potem ko ga med štopanjem po legendarni Route 66 pobere slavni trener eksotičnih živali, se Larry z nenavadnimi spremljevalci (vključno s šimpanzom po imenu Spanky) poda na potovanje po Ameriki iz šestdesetih let prejšnjega stoletja. Film je navdihnila vrsta resničnih dogodkov, kar film uvršča v true-crime žanr. He Went That Way naj bi v kinematografe prišel leta 2024.

Forgone, Paul Schrader

Film Foregone Paula Schraderja (scenarista Taksista), ki temelji na romanu Russella Banksa, pripoveduje zgodbo o Leonardu Fifeju (Richard Gere), režiserju dokumentarnih filmov, ki v poznih šestdesetih letih po begu pred vietnamsko vojno poišče zatočišče v Montrealu. Kljub diagnozi raka se strinja, da bo dal še zadnji posneti intervju enemu od svojih nekdanjih učencev, Malcolmu MacLeodu, ki ga igra naš Jacob Elordi, da bi delil nekaj skrivnosti svojega življenja.